Firefox 55 -version myötä käyttäjän täytyy olla aktiivinen Flash-sisältöä toistaakseen.

Oletusarvoisesti Firefox ei enää toista Flash-sisältöä, ellei käyttäjä anna siihen erikseen lupaa, Bleeping Computer kirjoittaa. Alun perin Flash-estosta ilmoitettiin käyttäjille jo viime elokuussa. Kyseessä on osa Mozillan suurempaa suunnitelmaa siirtyä pois npapi-rajapinnan käytöstä.

Flash on tällä hetkellä ainoa npapi-rajapintaa Firefoxissa enää hyödyntävä selainliitännäinen. Siirtyminen Flash-sisällön automaattisesta toistamisesta käyttäjän aktivointiin on jälleen yksi askel koko tietoturvauhkana pidetystä liitännäisestä luopumiseksi.

Flash-toiston uusi oletusasetus on käytössä jo Firefoxin nightly-esiversiossa. Myöhemmin se matkaa myös selaimen alpha- ja beetaversioihin, kun vakaan Firefox 55:n julkaisu lähenee. Ylimääräinen klikkaus Flash-sisällön toistamiseksi on Mozillan tapa suosia epäsuorasti html5-sisältöä kaikessa multimediassa.

Firefoxin 55-versiosta alkaen Flash-sisältöä ei myöskään voida ladata http- tai https-protokollien ulkopuolelta. Esimerkiksi tietokoneen kiintolevyltä ladattu .swf-tiedosto kieltäytyy toistumasta Firefoxissa. Kyseessä on Mozillan mukaan parannus selaimen tietoturvaan, jolla pyritään estämään haavoittuvuuksien hyväksikäyttö.

Tämänhetkisen aikataulun mukaan Firefox 55 olisi tarkoitus julkaista 8. elokuuta.