Ensinnäkin, yksityisyyden hallinnasta on tehty käyttäjille helpompaa kuin aiemmin. Nettisivujen seurantaa voi suitsia kolmessa eri tilassa, joita ovat standardi, tiukka ja mukautettu. Standarditila estää seurannan vain yksityisissä selainikkunoissa, tiukka asetus puolestaan blokkaa kaikki Firefoxin havaitsemat seurantamenetelmät. Täydellisen eston päällä pitämisen varoitetaan kuitenkin saattavan rikkovan joitakin nettisivuja. Kolmannessa vaihtoehdossa käyttäjä voi itse valita, mitä seurantaa haluaa estää, The Verge kirjoittaa.

Yksityisyysasetukset ovat samankaltaiset kuin aiemmassa Firefox-versiossa, mutta huomattavasti helpommin löydettävissä ja selkokielisemmin ilmaistuna. Selaimen osoitekentän vasemmassa reunassa olevaa i-kirjainta klikkaamalla saa tärkeimmät yksityisyysasetukset nopeasti näkyviin: päällä olevat estot, parhaillaan auki olevan nettisivuston seuranta ja kyseiselle sivustolle mahdollisesti annetut erityisoikeudet.

Mozilla lupasi vuoden 2018 lopulla alkavansa puuttua tarkemmin käyttäjien seurantaan, kertoo The Register. Yhtiön mukaan tavoite on suitsia erityisesti seurantatekniikoita, ”joiden tarkoitusta on vaikea ymmärtää tai joita käyttäjä ei voi itse hallinnoida”.

Mozillan itse määrittelemät suuntaviivat seurannan rajoittamiselle ovat luettavissa täältä.

Lisäksi Firefox 65:een on lisätty tuki WebP-kuvatiedostomuodolle sekä AV1-koodekille. Tekniikoiden käyttöönoton on määrä parantaa nettisivustojen latausaikoja selaimessa.