Google maksaa Mozillalle miljoonia siitä, että yhtiön hakukone toimii Firefox-selaimen oletushakukoneena. Nyt Mozillalla saattaa kuitenkin olla mahdollisuus rahastaa myös muita palveluntarjoajia, Neowin kirjoittaa.

Firefoxin Nightly-testiversiossa on kokeiltavissa ominaisuus, jossa oletusarvoista hakukonetta voi vaihtaa selainta yksityisessä tilassa eli niin kutsutussa pornotilassa käytettäessä.

Oletushakukoneena toimii edelleen Google, joka ei ehkä ole yksityisyydestään tarkan ensiarvoinen valinta, mutta yksityiseen selaustilaan vaihdettaessa hakukoneen voi vaihtaa vaikkapa DuckDuckGohon, joka puolestaan tunnetaan yksityisyyden ystävän hakupalveluna.

Ominaisuuden saa käyttöön suuntaamalla about:config-valikkoon selaimen osoiterivillä. Kirjoita hakukenttään browser.search.separatePrivateDefault ja vaihda browser.search.separatePrivateDefaultin sekä browser.search.separatePrivateDefault.ui.enabledin arvoiksi true.

Tämän jälkeen yksityisen selaustilan hakukonetta voi vaihtaa valitsemalla Asetukset > Haku. Ominaisuus on testattavissa vain Nightly-testiversiossa, tavallisen vakaan version käyttäjät eivät sitä ainakaan toistaiseksi näe.