Tulevien selainversioiden ominaisuuksista vihjaillaan usein etukäteenkin. ZDnet kirjoittaa, että syyskuun lopussa ilmestyvä Firefox 81 tukee tietokoneen multimedianäppäimiä. Hohhoijaa, sanoo joku – mutta asiassa on pari kiinnostavaa piirrettä.

Ensimmäinen on se, että Chrome ja muut Chromium-pohjaiset selaimet ovat osanneet keskustella näppäinten kanssa jo pitkään. Tuki tuotiin Chromen versioon 83, joka ilmestyi jo 2019 maaliskuussa.

Toinen mielenkiintoinen asia on se, että myös Firefoxissa on ollut tuki multimedianäppäimille jo viime vuoden lopulta – siitä ei vain jostain syystä ole kerrottu eikä sitä saa käyttöön ilman pientä temppuilua. Salattu ominaisuus on ollut osaavien käytettävissä jo viime joulukuussa ilmestyneestä versiosta 71 lähtien.

Jos ei malta odottaa syyskuun päivitystä vaan haluaa tuen heti käyttöön, voi kirjoittaa selaimen osoiteriville about:config. Avautuvan sivun hakuun kirjoitetaan media.hardwaremediakeys.enabled, jonka jälkeen valitaan oikea rivi kaksoisklikkauksella. Tämän jälkeen voit tuntea itsesi it-asiantuntijaksi ja painella multimedianäppäimiä antaumuksella sekä tuloksellisesti.