Mozilla on aikeissa tuoda selaimeensa ison tuen useammille erillisille prosesseille, minkä valmistaja kertoo kasvattavan suorituskykyä huimasti.

TechCrunch kertoo, että toistaiseksi Electrolysis-nimellä tunnettu usean prosessin tuki on käytössä yhdellä prosentilla selaimen käyttäjistä. Firefoxin omien lukujen mukaan selaimen vasteaika (responsiveness) parantui jopa 400 prosenttia ja vasteaika isoja sivuja ladatessa jopa 700 prosenttia.

Vasteajan parantuminen tarkoittaa käytännössä sitä, että selain jäätyilee ja nykii vähemmän sekä vastaa käyttäjän komentoihin nopeammin.

Ensimmäisessä versiossa Electrolysis käyttää yhtä prosessia sisällön hallintaan ja toista itse selaimen pyörittämiseen. Tulevaisuudessa sisältöprosessien määrää on tarkoitus kasvattaa, TechCrunch kertoo.

Mozilla ei kuitenkaan ole vielä päättänyt lopullista prosessien määrää. Selvää on jo se, että toisin kuin Googlen Chromessa, jokainen sivusto ei tule olemaan oma prosessinsa. Chromen tapauksessa lähestymistapa on johtanut muistinkulutuksen merkittävään kasvuun.

Seuraavaksi Firefoxin tarkoituksena on tuoda Electrolysis 10 prosentille käyttäjistä. Toistaiseksi selainlaajennusten käyttäjät jäävät ulos testiryhmästä, sillä monia lisäosia ei ole suunniteltu toimimaan yhdessä usean prosessin kanssa.

Tulevina viikkoina ominaisuus saapuu noin vajaalle puolikkaalle käyttäjistä, ja seuraavan kuuden kuukauden aikana sen pitäisi olla kaikkien käytössä, Mozillalta kerrotaan TechCrunchille.

Lähde: Tivi