Fitbit tuo markkinoille ensihoitoon tarkoitetun hengityslaitteen, jonka on tarkoitus tuoda helpotusta maailmaa riivaavaan koronakriisiin, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Fitbit on saanut lääkevirasto FDA:n luvan käyttää Fitbit Flow -laitetta ensihoidossa covid-19-kriisin aikana.

Fitbit Flow on automaattiseen ensihoitoon tarkoitettu laite, jonka kehitystyössä on ollut mukana joukko lääkäreitä ja yliopistoja. Laite perustuu elvytyslaukkuihin, joita esimerkiksi hoitajat käyttävät.

Flow on varustettu korkealuokkaisilla instrumenteilla, sensoreilla ja painehälytystoiminnoilla. Laitteen helppokäyttöisyyden on suunniteltu keventämään sitä käyttävän henkilöstön rasitusta.

Fitbitin mukaan Flown tarjoamat ominaisuudet ovat harvinaisia laitteen alhaisessa hintaluokassa (varsinaista hintaa ei kerrota tiedotteessa).

Fitbitin tarkoituksena on hyödyntää yhtiön massiivista infrastruktuuria ja valmistuskapasiteettia, jotta se saa tuotettua ensihoitoon suunnattuja hengityslaitteita mahdollisimman nopeasti.

Tiedotteessa kuitenkin painotetaan, että Fitbit Flow on suunniteltu käytettäväksi vain silloin, mikäli ”perinteisiä hengityslaitteita ei ole saatavilla”.

Fitbit Flow. Ensihoitoon suunnitellut laitteet voivat tuoda helpotusta hengityslaitteiden kasvaneeseen ja akuuttiin kysyntään.