Fitbitin aktiivisuusrannekkeiden ja älykellojen käyttäjät joutuvat ottamaan käyttöön Google -tilin viimeistään vuonna 2025, Fitbit kertoo kysymyksiä ja vastauksia -sivullaan.

Tuolloin perinteisten Fitbit-käyttäjätilien tuki nimittäin loppuu, ja käyttäjien on viimeistään siirrettävä tietonsa Google-tilille. Tuki Google-käyttäjätileille tosin ollaan lisäämässäkin vasta 2023.

Asiasta kirjoittaa Android Authority.

Google ilmoitti vuonna 2019 ostavansa Fitbitin, ja kauppa sinetöitiin lopulta tammikuussa 2021. Fitbitin ekosysteemiä on sen jälkeen tuotu yhä lähemmäs Googlea: esimerkiksi Googlen tulevassa Pixel Watch -kellossa tulee olemaan Fitbit-integraatio, ja Fitbit Connect -synkronisointisovelluksen tuki lakkaa 13 lokakuuta.

Nyt myös Fitbitin brändäys on muutettu muotoon ”Fitbit by Google”.

Merkittävä osa yrityskauppaa oli ehto, jonka mukaan Google ei saa hyödyntää Fitbit-dataa mainontansa kohdentamisessa kymmeneen vuoteen. Euroopan komissiolla on mahdollisuus jatkaa pannaa myös toiset kymmenen vuotta.

Kaikesta huolimatta rannekkeiden keräämä aktiivisuusdata pitää jatkossa siirtää Google-tilin alaisuuteen. Joidenkin ominaisuuksien käyttäminen tulee vaatimaan Google-tilin käyttöä jo ennen Fitbit-tilien tuen lopettamista.