Five Nights at Freddy’s on kauhutoimintapelien sarja, joissa pelaaja palkataan Freddy Fazbear’s Pizza -liikeketjun myymälävahdiksi. Kuinka ollakaan, yöllä Freddyn söpöt eläinmaskotit heräävät henkiin, murhankiilto silmissään.

FNAFista tuli välitön myyntimenestys ja kulttuuri-ilmiö. Peli saikin pian jatko-osan, sitten toisenkin, ja nyt se on edennyt jo neljänteen viralliseen osaansa sekä pariin spinoff-peliin.

Nyt Five Nights at Freddy’sin konsepti on myyty elokuvaksi. Deadline kertoo, että pienen budjetin kauhuelokuviin erikoistunut Blumhouse osti pelin oikeudet maaliskuussa 2017. Oikeuksista kävi kova kilpailu, mutta Blumhousen pomo, Jason Blum, sai Freddy-sarjan luojan, Scott Cawthonin innostumaan ideoistaan.

Nyt Blum sai kiinnitettyä projektille ohjaajan, itse Chris Columbusin.

Mr. Columbus, are you ready for Freddy? #FiveNightsatFreddys pic.twitter.com/4F7QEnw16x

— Blumhouse (@blumhouse) February 12, 2018

Columbus on erittäin maineikas Hollywood-ohjaaja. Hänen elokuvansa ovat keränneet kassoihin jo 1,4 miljardin dollarin lipputulot. Columbusilla on mainetta fyysisen komedian, mutta myös kauhun parissa.

Columbus on ohjannut 20 elokuvaa, muun muassa Yksin kotona (1990), Yksin kotona 2 (1992), ensimmäiset kaksi Harry Potter -elokuvaa (2001 ja 2002) sekä Pixels (2015). Hän on käsikirjoittanut 18 elokuvaa, mukaan lukien Gremlins – riiviöt (1984) sekä Arkajalat (1985), ja tuottanut 36 elokuvaa, kuten Yö museossa (2006) ja Fantastic 4 jatko-osineen (2005 ja 2007).

Jason Blumin Blumhouse on tuottanut runsaasti menestyneitä kauhuelokuvasarjoja, kuten Puhdistuksen yö -elokuvat ja Paranormal Activity -rainat. Blumhouse on myös tuottanut palkintoja kahmineita elokuvia, kuten neljä Oscar-ehdokkuutta keränneen Get Outin (2017) sekä kolme Oscaria napanneen Whiplashin (2014).

Five Nights at Freddy’s -elokuvan julkaisuaikataulua ei ole kerrottu.