Adoben ennen tärkeä Flash tuli lopulta tiensä päähän tammikuussa, kun valmistaja lopulta esti sen toiminnan Flash Playerissä. Hautajaisia on kuitenkin vietetty pidemmän kaavan mukaan jo pitkään, esimerkiksi selaimet ovat hylkineet Flashia jo pitkään.

Näin ollen olisi voinut kuvitella, ettei lopullinen armonlaukaus saa aikaan kovinkaan mullistavia seurauksia. Kylläpä vaan sai kiinalaisessa Dalianin kaupungissa, Wonderful Engineering kirjoittaa: kaupungin raideliikenne seisahtui 20 tunnin ajaksi, koska järjestelmä oli rakennettu Flashin varaan.

Dalian saattaa olla suurelle yleisölle tuntematon, mutta ihan mitätön pikkukylä se ei ole. Asukkaita on noin seitsemän miljoonaa.

Flashin käyttö ei ole pitkään ollut etenkään näin kriittisessä järjestelmässä fiksu ratkaisu. Kovin järkevältä eikä varsinkaan turvalliselta kuulosta myöskään kaupungin hätäratkaisu.

WE:n mukaan esiin kaivettiin jostakin Flashin piraattiversio ja selaimet vaihdettiin vanhempiin versioihin, jotka yhä suostuivat käyttämään Flashia.