Audin riveissä kilpaileva Formula E -kuljettaja Daniel Abt on saanut kenkää e-urheiluturnauksesta. Tähtikuljettaja oli värvännyt ammattipelaajan esittämään itseään Race at Home Challenge -turnaussarjan kisassa, uutisoi Reuters.

Abtia esittänyt kilpapelaaja Lorenz Hoerzing sai puolestaan potkut käynnissä olevasta Challenge Grid -turnaussarjasta.

Diskauksen ja pisteiden menettämisen lisäksi kuljettaja määrättiin maksamaan tempun takia 10 000 euron sakot hyväntekeväisyyteen. Reutersin mukaan Abt pyysi anteeksi sitä, että hän hankki ulkopuolista apua.

”En ottanut sitä [kisaa] tarpeeksi vakavasti”, Abt kommentoi tapausta. ”Olen erityisen pahoillani, sillä tiedän, että projektiin on nähty paljon vaivaa Formula E -organisaation toimesta. Tiedän, että toimillani on karvas jälkimaku, mutta en tarkoittanut teollani mitään pahaa”.

Myöhemmin Engadget uutisoi, että Audi on ilmoittanut katkaisevansa sopimuksen Abtin kanssa törttöilyn vuoksi. Abt julkaisi myös itse videon, jossa hän selittää nähneensä kisan pikemminkin viihteenä kuin todellisena kisana.

Kuljettajan ajatuksena oli lopulta julkaista video, jossa hän paljastaa temppunsa. Abt korostaa, että hän ei maksanut kilpapelaajalla itsensä tuuraamisesta.

Ratana kisassa oli 15 kierroksen Berlinin Tempelhofin lentokenttä. Epäilykset huijauksesta heräsivät muiden ajajien parissa, ja lopulta kisan järjestäjät varmistivat huijauksen ip-osoitteen kautta. Abt ei myöskään esiintynyt muiden kuljettajien tavoin videolla, mikä lisäsi entisestään epäilyksiä.

Koronaviruspandemian takia Formula E -sarja on jäissä, mutta todellisen maailman kisojen sijaan kisat ovat jatkuneet virtuaalisessa muodossa Race at Home Challenge -sarjassa. Kisojen kautta kerätään rahaa Unicefille hyväntekeväisyyteen.

Sarjan pelit pelataan rFactor 2 -simulaattorilla. Ammattikuljettajien lisäksi turnaussarjaan osallistuu kilpapelaajia.