CNBC kertoo, että kuusi viikkoa kestävä Fortnite Fall Skirmish pistää pelin parhaat ottelijat vastakkain uudenlaisessa klubi-muotoisessa liigassa. Loppuottelu pelataan TwitchConissa lokakuun lopussa.

Edellinen Fortnite-liiga, Fortnite Summer Skirmish, keräsi katsojia yhteensä 8,5 miljoonan tunnin edestä. Sen palkintopotti oli 8 miljoonaa dollaria, ja finaalissa siitä jaettiin huikeat 1,5 miljoonaa taalaa.

Vertailun vuoksi esports-johtaja Dota 2:n vuosittainen mestaruusliiga The International 2018 pisti pelaajat kisaamaan yhteensä 25 miljoonasta dollarista.

On kuitenkin huomattava, että The Internationalin potti on vuosittainen rykäisy siinä missä Fortniten rahoista kisataan näemmä joka vuodenaikana. Mikäli Epic Games järjestää vastaavat kekkerit myös talvella ja kesällä, pelin vuosittainen palkintosumma menee heittämällä Dota 2:n rahakasasta yli.

Fortniten nousu huipulle on ollut huikea. Viime vuonna sitä pidettiin lajityypin edellisen kuninkaan, PlayerUnknown’s Battlegroundsin vähäisenä jäljittelijänä, mutta asetelmat ovat ripeästi muuttuneet Fortniten dominoidessa kenttää. Kesäkuussa Epic Games kertoikin, että Fortnitella on yli 125 miljoonaa pelaajaa.