Applen ja Epic Gamesin välillä on aimo annos pahaa verta. Kiistely pelijätin Fortnite-hittipelistä omenalaitteilla äityi aikoinaan siihen pisteeseen asti, että kyseinen battle royale -rähinä sai kokonaan kenkää Applen App Storesta.

Aikoinaan kiistelyä aiheutti Fortnite-pelaajille tarjottu ominaisuus, joka salli pelinsisäisten ostojen tekemisen siten, että Apple jäi ostoksista vaille omaa siivuaan. Yhtiö vaatii 30 prosentin siivun kaikesta liikevaihdosta sovelluksissa, jotka on ladattu sen App Store -mobiilisovelluskaupan kautta.

Fortnite on nyt vihdoin palaamassa iPhonelle ilman Applen suostumusta nokkelan porsaanreiän kautta, Laptop Mag kirjoittaa.

Kyseessä on Nvidian GeForce Now -pelistriimauspalvelu, joka tarjoaa pelaajille mahdollisuuden loikata Fortnite-rähinöihin pilven kautta. Sen avulla pelit striimataan suoraan puhelimeen.

Ratkaisu ei ole ollut kovin suoraviivainen, sillä Apple on kieltänyt kaikki keskitetyt pelipalvelut, joiden kautta voi pelata useampia eri pelejä. Yhtiö on linjannut, että esimerkiksi Netflixin pelipalvelussa jokainen peli on ladattava erikseen App Storesta.

LUE MYÖS

Nvidia on kiertänyt rajoitusta tarjoamalla pelistriimauspalvelun Safari-selaimessa, jossa vastaavia rajoituksia ei ole. Samalla se kiertää Applen vaatiman siivun liikevaihdosta.

Mikäli Fortniten pelaaminen mobiililaitteella kiinnostaa, GeForce Now on avannut ilmoittautumisen pelin mobiilipilviversion suljettuun beetavaiheeseen. Voit heittää nimesi kiinnostuneiden listalle täältä. Ilmoittautuminen on auki sekä Android- että iOS-käyttäjille.

**

Haluatko kuulla lisää uutisia peleistä ja pelaamisesta? Mikrobitin Mestari & Testari -podcastissa peli- ja e-urheilumaailman ilmiöitä tarkastellaan yhdessä e-urheilukenttien mestaripelaaja Teemu ”wabbit” Hiilisen sekä stand up -koomikko Tomi Walamiehen asiantuntevassa opastuksessa.