Nettimoninpeli Fortnite on ehtinyt tuottaa Applen iOS-mobiilialustalla 100 miljoonaa dollaria eli noin 86 miljoonaa euroa. Temppuun kului kolme kuukautta, mikä tekee Fortnitesta yhden kaikkien aikojen parhaiten menestyneimmistä mobiilipelijulkaisuista, uutisoi Business Insider.

Peli itsessään on ilmainen, mutta pelajat voivat halutessaan hankkia rahalla lisäsisältöjä kuten taistelupasseja, joiden avaamista eksklusiivisista haasteista voi voittaa palkintoja.

Fortnitestä tuli analytiikkapalvelu Sensor Towerin mukaan historian kolmanneksi menestynein mobiilipelin julkaisu rahassa mitattuna. Edellä ovat ainoastaan Supercellin Clash Royale sekä Nianticin Pokemon Go.

Clash Royalelta 100 miljoonan dollarin rajapyykin ylittämiseen kului 51 päivää. 90 päivää julkaisun jälkeen peli oli tuottanut 154 miljoonaa dollaria.

Fortnite on saatavilla mobiilissa toistaiseksi vain iOS-laitteille. Android-julkaisun odotetaan tapahtuvan kesän aikana. Lisäksi Fortnitea voi pelata Xbox-, PlayStation- ja Nintendo Switch -konsoleilla sekä tietokoneella.