Forbes varoittaa Fortnite-peliin liittyvästä haittaohjelmasta. 250 miljoonan rekisteröityneen pelaajan joukkoon sisältyy varmasti niitä, jotka haluavat huijata pelissä. Nyt kannattaa kuitenkin olla huijaamatta, sillä eräs huijaustyökalu sisältää haittaohjelman. Sen löysivät tietoturvayhtiö Cyrenin asiantuntijat.

Kyseessä on kiristyshaittaohjelma, joka yrittää kiristää rahaa käyttäjältä. Haittaohjelma on ujutettu yhteen aimbot-huijaustyökaluun, jonka tiedostonimi on SydneyFortniteHacks.exe.

”Todennäköisesti ohjelmaa levitetään muun muassa foorumien kautta”, asiantuntijat kertovat.

12 megatavun aimbot-ohjelman ladattua haittaohjelma ottaa koneen haltuunsa ja alkaa salata käyttäjän tiedostoja, kuten kuvia, videoita, dokumentteja ja musiikkia, .syrk-tiedostomuotoon.

Tämän jälkeen ohjelma näyttää uhrille viestin, jossa vaaditaan häntä maksamaan kiristäjille. Jos kahden tunnin aikana maksua ei tehdä, poistaa haittaohjelma .syrk-tiedoston ja samalla koneen kaikki tiedostot.

Forbesin mukaan maksua ei kannata kuitenkaan suorittaa. Haittaohjelma lataa automaattisesti tietokoneelle salauksen purkutyökalun, jonka tiedostonimi on dh35s3h8d69s3b1k.exe. Haittaohjelman mukana tulee myös salasana, jolla salauksen voi purkaa, asiantuntijat kertovat.

Jos et kuitenkaan halua tapella kiristäjien kanssa ollenkaan, kannattaa Fortnitea pelata ilman huijauksia.