Tiede on välillä vaarallista, ja vieläpä sangen odottamattomilla tavoilla, kertoo The Guardian.

Australialainen astrofyysikko tri David Reardon joutui odottamattomalle sairaalareissulle kehitellessään teknologiaa koronaviruksen torjuntaan viime torstaina Melbournessa.

Kotona aikaa tappanut Reardon yritti neljän voimakkaan neodymiummagneetin avulla rakentaa laitteen, joka varoittaisi, jos ihminen vie kätensä liian lähelle kasvoja - tästähän on koronapandemian aikana varoitettu.

Tämä ei kuitenkaan onnistunut, sillä Reardon rakensi vahingossa laitteen, joka hälytti aina paitsi silloin, kun käsi oli lähellä kasvoja. Tämän jälkeen hän alkoi leikkiä magneeteilla: ensin mies kiinnitti niitä korvanlehtiinsä ja sen jälkeen sieraimiinsa.

Reardon laittoi kaksi magneettia sieraimiensa sisälle ja kaksi ulkopuolelle. Tämän jälkeen hän irrotti nenän ulkopuoliset magneetit - jolloin sierainten sisällä olevat kaksi magneettia alkoivat vetää toisiaan puoleensa.

Tohtori ei saanut magneetteja ulos nenästään, joten hän päätti käyttää kahta muuta magneettia apuna. Nenän ulkopuoliset magneetit ottivat lopulta kiinni toisiinsa, Reardon menetti tilanteen hallinnan ja lopulta kaikki neljä magneettia päätyivät miehen sieraimiin.

”Tässä vaiheessa minulta loppuivat magneetit”, Reardon kertoo Guardianille.

Seuraavaksi hän yritti vetää magneetit (kolme vasemmassa sieraimessa; yksi oikeassa) ulos pihdeillä, mutta myös pihdit magnetisoituivat ja koko hommasta tuli varsin kivuliasta.

”Tyttöystäväni vei minut sitten sairaalaan, jossa hän itse työskentelee, koska hän halusi kaikkien työtovereidensa saavan hyvät naurut.”

Koko tarina - mukaanlukien sangen hysteerinen valokuva miehen sairaskertomuksesta - on luettavissa Guardianin sivuilta.

Toim huom: Vaikka kyseessä on hienoin lukemani lehtijuttu pitkään aikaan, lopultakin Reardon pyrki auttamaan ihmiskuntaa selviytymään hyvin vakavasta ongelmasta. Tässä suhteessa häneen ei kannata suhtautua mitenkään pilkallisesti.