Samsung tuo uuden taittuvanäyttöisen Galaxy Fold -puhelimensa perjantaina Yhdysvaltojen markkinoille, uutisoi APNews.

Eteläkorealainen teknologiajätti lykkäsi Galaxy Foldin julkaisua kuukausilla sen jälkeen, kun puhelimen testaajat löysivät laitteesta monenmoisia vikoja. Osa testaajista erehtyi esimerkiksi kuorimaan puhelimen näytön kiinteän muoviosan irti.

Mikään kestävyyskuningas Galaxy Foldin paranneltu versio ei vieläkään ole. The Next Web -sivusto jakoi viikonloppuna Zack Nelsonin JerryRigEverything-nimisen YouTube-tilin tuhoamistestin, jossa puhelinta koetellaan rajuin keinoin.

Testin lopputulema on se, että taittuva näyttö on edelleen altis esimerkiksi naarmuille, koska näyttö on lasin sijaan muovia. Siihen ei Nelsonin mukaan myöskään voi asentaa turvallisesti erillistä suojamuovia.

Roskia ja hiekkaa taskuissaan kuljettaville on myöskin ikäviä uutisia, sillä puhelin ei läpäissyt Nelsonin hiekanjyvätestiä. Hiekkaa tarttui saranoihin, ja se kulutti puhelimen pintoja.

Samsung kyllä varoittaa, ettei puhelin ole pölyn tai vedenkestävä, mutta kaikille sattuu vahinkoja.

Testi osoittaa silti sen, että puhelimen sarana-osat on tehty kestäviksi, eikä näytön taittaminen väärään suuntaan riko sitä, vaikka väärin taittaminen saattaakin aiheuttaa antennin kohdilla hiukan halkeilua.

Samsung Fold löytyy tällä hetkellä Etelä-Korean, Ranskan, Saksan ja Iso-Britannian kauppojen hyllyiltä.