BBC kirjoittaa, kuinka ennen Nasan palveluksessa työskennellyt Mark Rober suivaantui varkaille. Rober ei ole mikään perusinsinööri, sillä muun muassa Tivi on aiemmin esitellyt miehen kehittämän tikkataulun, johon ei voi olla osumatta.

Roberin odottama lähetys oli varastettu portailta, ja poliisi sanoi ettei voi tehdä asialle mitään. Mutta kekseliäs insinööri toki voi, kun vain jaksaa nähdä vaivaa. Rober jaksoi, ja puolen vuoden jälkeen hänen Applen Homepodin laatikkoon viritetty varasansansa oli valmis.

Viritelmään kuului muun muassa neljä älypuhelinta, gps-paikannin, sähkömoottori ja lähes puoli kiloa kimalletta. Ensinnäkin varkaus tallentui videolle, samoin paketin kulku. Kännykät aktivoituivat kuvaamaan, kun varas avasi paketin.

Ja silloin tätä odotti todellinen yllätys: käynnistynyt sähkömoottori levitti mukaan pakatun glitter-jauheen ympäriinsä. Jokainen aineen kanssa tekemisiin joutunut tietää, ettei siitä pääsekään eroon ihan helposti. Lisäkoettelemusta tarjosi spraypullo, joka suhautteli suolikaasun hajua ilmoille puolen minuutin välein.

Näin jokainen varas hankkiutui paketista eroon niin pian kuin suinkin. Rober saattoi näin noukkia sen gps-paikantimen opastamana talteen seuraavaa varasta odottamaan. Ja näitä riitti, kuten miehen YouTube-video osoittaa.