Search Chipsin tarkoituksena on auttaa käyttäjiä löytämään tietty viesti satojen sähköpostiviestien merestä.

Gmailin käyttäjät ovat tähän asti voineet hyödyntää hakuja tehdessään from:[sähköpostiosoite]- ja has: [attachment] -hakumääreitä. Niiden avulla palvelun pitäisi löytää viestit, jotka ovat peräisin tietystä sähköpostiosoitteesta ja/tai joiden mukana on ollut liitetiedosto.

Search Chips -ominaisuuden integroinnin jälkeen erillisiä hakumääreitä ei enää tarvita, vaan toiminto helpottuu, Engadget kirjoittaa.

Jos esimerkiksi kollegan kanssa on tullut viestiteltyä säännöllisesti vuosien ajan, saattaa tietyn sähköpostiviestin metsästäminen olla haastavaa. Search Chipsin avulla hakua voidaan tarkentaa kohdistamalla se esimerkiksi tiettyyn liitetiedostoon tai tietyn tyyppiseen liitteeseen, kuten pdf- tai tekstitiedostoon.

Search Chipsin avulla käyttäjä voi myös etsiä sähköpostiviestejä, jotka hän on vastaanottanut tietyn ajanjakson sisällä. Hakutuloksia voidaan rajata myös etsimällä keskusteluista tai kalenterimerkinnöistä.

Aivan ensimmäisinä Search Chipsin pariin pääsevät G Suiten käyttäjät, mutta ominaisuus on tarkoitus tuoda lähiaikoina kaikkien Gmail-käyttäjien ulottuville, Googlelta luvataan TechCrunch-sivustolle.