Google on tuonut Chatin suoraan osaksi Gmailia, kertoo 9to5Google. Jo aiemmin yritysasiakkaille tarjolla ollut mahdollisuus on nyt tarjolla myös yksityiskäyttäjille, jotka haluavat lisätä tuottavuutta parantavia työkaluja Gmailiinsa.

Uudet toiminnot on mahdollista ottaa käyttöön selaimessa ja uusimmassa Android-sovelluksessa, mutta iOS-sovelluksen käyttäjät joutuvat uusia välilehtiä vielä odottelemaan.

Google suosittelee yksityiskäyttäjille edelleen tuttua Hangoutsia nopeaan pikaviestittelyyn Gmailin sisällä, mutta Chatin voi halutessaan ottaa käyttöön asetuksista, jos katsoo tarvitsevansa sen lisäominaisuuksia. Chat on mahdollista ottaa käyttöön asetusvalikon ”Chat & Meet” -kohdasta. Ominaisuudet ovat vielä testivaiheessa, ja asetuksen muuttaminen varoittaakin, että kyse on vielä ennakkojulkaisusta, eli satunnaisia bugeja voi tulla vastaan.

Chatissä on mahdollista lähettää pikaviestejä yksittäisille vastaanottajille ja ryhmille. Huoneet taas toimivat laajempina keskustelukanavina, joissa voi jakaa myös tiedostoja ja tehtäviä. Lisäksi tarjolla on Meet videokokousteluun.

Chat, Huoneet ja Meet tulevat selainversiossa oletuksena vasempaan laitaan kansiovalikon alle. Mobiilisovelluksessa Chat ja Huoneet tulevat välilehdiksi aiempien Sähköpostin ja Kokouksen rinnalle.