Fyysisten esineiden mittaamiseen tarkoitettu ar-kännykkäsovellus (augmented reality eli yhdistetty todellisuus) Measure on tullut tiensä päähän. Sovelluksen poistumisen Google Play Storen valikoimasta huomasi ensimmäisenä Android Police.

Sovellusta ei enää kehitetä, eikä siihen ole luvassa päivityksiä. Jos Googlen luoman sovelluksen on ehtinyt jo lataamaan omalle laitteelleen, voi sen käyttöä kuitenkin jatkaa ongelmitta.

Measure-sovellus kehitettiin alun perin lisätyn todellisuuden Tango-alustalle vuonna 2014. Kuluttajien käsiin Measure tuotiin ensimmäistä kertaa vuonna 2016 Lenovo Phab 2 Pro -laitteen mukana. Sittemmin Measuren toteutusta päivitettiin siten, että se pohjautui uuteen ARCore-ohjelmistokehityspakettiin ja hyödynsi ainoastaan kännykkäkameraa. Ylimääräisistä antureista luopuminen mahdollisti sen, että sovellus saatiin toimimaan myös tavallisilla Android-luureilla.

Ars Technican mukaan Measure mittaisi pienien esineiden ulottuvuuksia noin sentin tarkkuudella, kun taas suurempien esineiden kohdalla heitto saattoi olla moninkertainen.

Measuren hautaaminen tuskin aiheuttaa suurta parranpärinää, sillä Play Store -kaupassa on tarjolla useita vastaavia sovelluksia, jotka hyödyntävät samaa Googlen ARCore-pakettia. Measure oli saanut sovelluskaupassa keskimääräiseksi arvioksi vain 2,9/5 tähteä, ja sovellusta haukuttiin bugiseksi sekä hitaaksi. Huomattavasti pätevämmiksi mittailutyökaluiksi Ars Technica ehdottaa muun muassa AR Ruler Appia sekä ARPlan 3D:tä. Measuresta on ottanut mallia myös Apple, joka julkaisi oman mittailusovelluksensa – myöskin nimeltään Measure – vuonna 2018.

Google itse hyödyntää ARCorea edelleen esimerkiksi Maps-, Search- ja Lens-sovelluksissaan.