Googlen omistama startup-kiihdyttämö Area 120 tahtoo antaa tubettajille ja muille sosiaalisen median vaikuttajille alustan maksulliselle virtuaalitapahtumille, kertoo Engadget. Uuden Fundo-sovelluksen avulla vaikuttajat voivat tavata fanejaan sekä isännöidä esimerkiksi erilaisia verkkotyöpajoja. Vaikuttajat voivat itse määrittää virtuaalitapahtumiin osallistumisen hinnan, ja vain lipun ostaneet voivat osallistua kuhunkin tapahtumaan.

Tubettajien lisäksi alustaa ovat Area 120:n mukaan hyödyntäneet esimerkiksi kunto-ohjaajat ja elämäntapakonsultit.

Engadgetin mukaan Fundo huolehtii suurimmasta osasta virtuaalitapahtumien järjestämiseen liittyvästä logistiikasta, kuten lipunmyynnin sekä tapahtuman suoratoiston, jolloin tapahtuman järjestäjän ei tarvitse ladata ja käyttää useita sovelluksia esimerkiksi fanitapaamisen järjestämiseksi. Myöskään verkkotapahtumiin osallistuvien ei tarvitse ladata Fundon lisäksi muita sovelluksia.

Fundon julkistaminen tapahtui nykyisen pandemiatilanteen valossa melko otolliseen aikaan. Engadgetin mukaan sovelluksen kehittäminen aloitettiin kuitenkin jo kaksi vuotta sitten, kun sen luojat inspiroituivat vuoden 2018 VidConissa näkemistään fanitapahtumista.

Tällä hetkellä Fundo on saatavilla Yhdysvalloissa ja Kanadassa, mutta toiminta-alueen on Engadgetin mukaan tarkoitus laajentua lähitulevaisuudessa.