Uudistunut Chromecast ei ole tarkoitettu ainoastaan puhelimesta peilatun median esittämiseen, vaan nyt sen kanssa toimii myös yhtiön oma Google TV. Alusta on käytännössä Android TV:n päivitetty versio, joka on aikaisemmin nähty useissa älytelevisioissa.

Fyysisesti ”Chromecast with Google TV” on edeltäjäänsä pulleampi, ja sen kanssa toimitetaan erillinen kaukosäädin sisältöjen selailuun. Laite tukee 4k hdr -kuvaa sekä Dolby Visionia.

Chromecast ei julkaisussa tue Google Stadia -pelipalvelua, mutta tuki ominaisuudelle on tulossa vuoden 2021 puolella. Laite julkaistaan lokakuun puolivälin paikkeilla ja sen hinnaksi on ilmoitettu 49,99 dollaria.

Samalla Google paljasti uuden Pixel 5- sekä päivitetyn Pixel 4a 5g -älypuhelimen.

Pixel 5 -puhelimessa on tyydytty keskiluokan Qualcomm Snapdragon 765G -järjestelmäpiiriin. Laitteessa on 8 gigatavua ram-muistia sekä 128 gigatavua tallennustilaa. Puhelin tukee langatonta latausta ja siinä on luonnollisesti 5g-tuki.

Pixel 5:n runko on kierrätettyä alumiinia. Puhelimen hinnaksi ilmoitettiin 699 dollaria.

Juttua muokattu 1. lokakuuta kello 7:50. Toisin kuin jutussa aikaisemmin kirjoitettiin, Google Stadia on tulossa Chromecastille myöhemmin.