Google viivästyttää työtekijöidensä paluuta toimistoihin ensi vuoden syyskuuhun, uutisoi CNBC. Toimitusjohtaja Sundar Pichai kertoo työntekijöille lähettämässään sähköpostissa, että työntekijöiden odotetaan kuitenkin käyvän toimistolla vähintään kolme kertaa viikossa, mikäli alueen riskitasoa ei ole määritetty korkeaksi.

"Kun suljimme suurimman osan toimistoistamme maaliskuussa, emme tienneet, miten pandemia etenee", Pichai sanoo sähköpostissa.

Pichain mukaan Google on kuitenkin onnistunut mukautumaan tilanteeseen ja jatkanut uuden innovointia. Syyskuussa yritys aloitti hybridityömallin kehittämisen, koska työntekijät olivat ilmaisseet haluavansa takaisin toimistoon, mutta eivät kuitenkaan kokopäiväisesti. Hybridimalli ei kuitenkaan koske kaikkia Googlen työntekijöitä, sillä Pichain mukaan osan on esimerkiksi oltava paikalla palvelinkeskuksissa tai asiakastapaamisissa.

Googlen hybridistrategia eroaa muiden teknologiayritysten suunnitelmista. Esimerkiksi Twitter ja Facebook ovat kertoneet antavansa työntekijöidensä tehdä etätöitä pysyvästi. Tämä mahdollistaa sen, että työntekijät voivat halutessaan muuttaa myös muualle.