Gmailin 15. syntymäpäivän kunniaksi Google on kertonut muutamista palveluun tulevista uudistuksista.

Sähköpostien kirjoittamista nopeuttavaa Smart Compose -ehdotustoimintoa on paranneltu. Se osaa tekoälyn avulla ehdottaa sopivia täydennyksiä tekstiin sekä esimerkiksi otsikkoa viestin sisällön perusteella, kertoo TechCrunch.

Aiemmin Smart Compose on ollut saatavilla vain Googlen omiin Pixel-puhelimiin, mutta nyt ominaisuudesta pääsevät nauttimaan myös muut Android-käyttäjät. Applen iOS-käyttöjärjestelmälle toiminto on Googlen mukaan myös luvassa lähiaikoina.

Smart Compose -toiminnon kielivalikoimaa on myös kartutettu. Englanti saa rinnalleen neljä tulokasta: espanjan, ranskan, italian ja portugalin.

Toinen uudistus on sähköpostiviestien ajastaminen. Lähetysnapin yhteydessä on nyt pudotusvalikko, josta voi valita ajan, jolloin viesti singahtaa matkaan.

Ajastaminen on ollut mahdollista tähänkin asti, jos on viitsinyt hyödyntää kolmansien osapuolten tarjoamia työkaluja. Nyt temppu onnistuu suoraan Gmailissa.

Ajastustyökalun taustalla on ilmeisesti pyrkimys kunniottaa ihmisten vapaa-aikaa. Esimerkiksi usean aikavyöhykkeen päähän suunnatut viestit on nyt helposti mahdollista asettaa lähteväksi niin, ettei vastaanottajan puhelin pirise myöhään illalla tai keskellä yötä.

Lähde: Tivi