Stadiassa kovaa laskentatehoa vaativat tehtävät tehdään Googlen päässä. Google kertoo, että Stadia-yksiköt käyttävät kustomoituja suorittimia ja näytönohjaimia, joiden kanssa se on työskennellyt AMD:n kanssa. Yksiköt pakkaavat sisäänsä 16 gigatavua RAM-muistia, kun lasketaan yhteen sekä järjestelmän RAM-muisti että näytönohjaimen muisti.

Yhden Stadia-yksikön laskentateho on Googlen mukaan 10,7 teraflopsia, kun esimerkiksi Xbox One X:lla vastaava luku on 6,0 ja PS4 Prolla 4,2. Stadia-järjestelmä pohjautuu vähemmän yllättäen Linuxiin.

Stadia tukee tällä hetkellä parhaimmillaan 4k-tarkkuutta, 60 fps:n ruudunpäivitysnopeutta ja hdr:ää. Tulevaisuudessa Stadia tukee myös 8k-tarkkuutta.

Googlen ideana Stadiassa on mahdollistaa huippuluokan pelien pelaaminen lähes missä vain, erilaisilla laitteilla todella nopeasti. Googlen mukaan käyttäjä voi hypätä tiettyä peliä käsittelevästä videosta suoraan itse peliin jopa viidessä sekunnissa. Jos käyttäjä katsoo pelistriimiä, käyttäjä voi Crowd Play -ominaisuuden avulla hypätä mukaan peliin.

Uusi Stadia-pelipalvelu julkaistaan tämän vuoden Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Euroopassa. Googlen verkkosivuilla on myös suomenkieliset tiedot Stadiasta, joten Stadia julkaistaneen ensimmäisessä aallossa myös täällä. Hintatiedoista tai pelikirjastosta Google ei vielä hiiskunut.

Lähde: Tivi