Amazon ja Google ovat jo ehtineet haukata leijonanosan älykaiutinten markkinoista. Apple taisi hinnoitella itsensä pihalle, ja pienemmillä tekijöillä on vielä vaikeampaa. Sonos ei ainakaan ole antamassa periksi vaan piinaa Googlea syytöksillä ideavarkauksista.

Android Central kirjoittaa, että Sonos syyttää nyt Googlea viiden patenttinsa loukkaamisesta. Ne liittyvät äänen langattomaan siirtämiseen. Sonos on haastanut Googlen nyt oikeuteen asian selvittämiseksi.

Haaste sattui sinänsä osuvaan aikaan, että Google julkisti juuri uutuustuotteita: uuden Chromecastin ja Nest-älykaiuttimen sekä Pixel-puhelimia. Jos Sonosia on uskominen, näissä kaikissa loukataan sen patentteja.

”Google on jatkanut patenttiemme loukkaamista, vaikka olemme varoittaneet sitä jo ainakin neljä kertaa vuodesta 2016 lähtien”, kanteessa todetaan.

Ensimmäisen patenttikanteensa Googlea vastaan Sonos teki tämän vuoden tammikuussa. Seurauksena oli vähemmän yllättävästi se, että Google syytti pian Sonosia omien patenttiensa loukkaamisesta.

Älykaiuttimien lisäksi Sonos valmistaa esimerkiksi langattomia monen huoneen äänentoistojärjestelmiä.