Pelimaailman suoratoistajien suosikkipalveluksi noussutta Twitchiä YouTube yritti jopa ostaa vuonna 2015. Kun kaupat eivät toteutuneetkaan, käynnistettiin oma YouTube Gaming -palvelu. Kovasta yrityksestä huolimatta Gaming ei saavuttanut sanottavaa suosiota, ja palvelu suljettiinkin tänä keväänä.

Nyt uuteen yritykseen lähdetään taka-ajatuksena Google Stadia -pilvipelipalvelun suosion nostaminen. The Verge kertoo.

Twitchin puolelta on jo onnistuttu ryöstämään Jack ”CouRage” Dunlop ja Lachalan Power, joiden yhteenlaskettu seuraajamäärä on noin kolme miljoonaa. Tulokset ovatkin lupaavia. Esimerkiksi Fortniten ”mustaa aukkoa” katseli Twitchistä Tim ”Timethetatman” Betarin kanavalta vain noin 100 000 ihmistä, siinä missä Power sai omalle YouTube-striimilleen lähes 200 000 katsojaa.

Myös ennätyksiä on jo rikottu, League of Legends -pelin MM-kisojen välierää seurasi YouTuben kautta parhaimmillaan neljä miljoonaa samanaikaista katsojaa. Kyseessä on länsimaiden ennätys e-urheilun seuraamisessa.

Monet YouTuben kautta tunnetuiksi nousseet nettitähdet hyödyntävät vielä tällä hetkellä muita palveluita livelähetyksissään. Katsojaluvut jäävät kuitenkin murto-osaan YouTube-kanavien tilaajamääriin verrattuna. Esimerkiksi Felix ”PewDiePie” Kjellberg hoitaa oman striimauksensa DLiven kautta, jossa hänellä on 640 000 seuraajaa. YouTubessa PewDiePien kanavalla on seuraajia 102 miljoonaa. Vain yhden prosentin houkutteleminen mukaan YouTube-livelähetyksen seuraajiin nostaisi katsojamäärän välittömästi yli miljoonaan.

Alalla nähdään varmasti kovia peliliikkeitä lähitulevaisuudessa. Microsoft osti aiemmin Tyler ”Ninja” Blevinsin ja Michael ”shroud” Grzesiekin omaan striimauspalveluunsa. Myös Microsoftilta on tulossa oma pilvipelipalvelu, joten taistelu suosikkistriimaajista ja heidän seuraajistaan on varmasti rajua.