Kirjoitimme aiemmin, kuinka Apple Arcade tarjoaa noin 100 mobiilipeliä kuuden euron kuukausihinnalla.

Google Play Passin valikoimasta löytyy 350 peliä ja sovellusta viidellä eurolla kuussa. Mukana on esimerkiksi erittäin kehutut ja kriitikoidenkin rakastamat Stardew Valley, Monument Valley, Limbo, Star Wars: Knights of the Old Republic ja Eloh.

The Verge kertoo, että kattavan tarjontansa lisäksi Google Play Pass nokittaa Apple Arcaden ilmaista kuukauden kestävää tutustumisjaksoa 10 päivän tutustumisajalla sekä kahden euron kuukausierällä ensimmäisen vuoden ajan.

Play Pass -tilin voi myös jakaa viiden perheenjäsenen kesken.

Tämän lisäksi Google Play Passilla on muutama ässä mitä Applella ei ole.

Google ei vaadi peleiltään yksinoikeutta, eikä se myöskään suoraan rahoita niiden kehittämistä. Tämä kannustaa kehittäjiä liittämään pelinsä Play Passiin, sillä he voivat edelleen pitää ohjat hyppysissään ja myydä peliä myös muualla.

Mikäli peleissä on oikealla rahalla ostettavaa sisältöä, kuten viranomaisten hampaissa olevia loot box -aarrearkkuja, Play Passin avulla niiden hankkimisesta tulee ilmaista.

Mikä tärkeintä, Google Play Pass sisältää pelien lisäksi myös sovelluksia. Play Passista löytyy noin sata sovellusta, mukaan lukien sääpalvelu AccuWeather sekä selfieneditointisofta FaceTune.

Mashable kuitenkin huomauttaa, että Applen App Store on perinteisesti ollut parempi rahasampo kehittäjille kuin Google Play Store. App Store tahkosi vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskalla 25,5 miljardia dollaria siinä missä Play Store vain 14,2 miljardia. Googlen on siis lyötävä Play Passillaan kunnari voidakseen kuroa App Storen suosiota kiinni.

Google Play Pass käynnistetään välittömästi USA:ssa, ja Googlen mukaan palvelu saapuu muille markkinoille pian.

Lähde: Tivi