Videovuokraamojen korvikkeeksi olivat jossakin vaiheessa nousemassa ladattavia elokuvia myyvät ja vuokraavat palvelut. Vaikka ne ovat jo jonkin aikaa olleet lähinnä vain suoratoistopalvelujen kuramattoina, oma sijansa näillä palveluilla on kuitenkin ollut. Joitakin uutuuselokuvia on ollut turha etsiä suoratoistopalveluista, mutta näissä elokuvakaupoissa/vuokraamoissa on saattanut hyvinkin onnistaa.

Googlen elokuvakauppana on toiminut Play Movies & TV -sovellus, joka on ollut helposti käytettävissä Suomessakin myytävien älytelevisioiden kautta. Mutta eipä ole enää kohta, sen päivät tulevat luetuiksi kesäkuun puolivälissä. Sovellus lakkaa toimimasta muun muassa Samsungin ja LG:n televisioissa.

Kuten muun muassa 9to5google kirjoittaa, itse palvelu jatkaa elämäänsä toisessa muodossa, vain sovellus ammutaan alas. Niinpä mahdollisesti omiksi ostetut elokuvatkin ovat yhä katsottavissa, mutta kesäkuun 15. päivän jälkeen Samsungin ja LG:n televisioissa YouTube-sovelluksen kautta. Samsung käyttää televisioissaan omaa Tizen-käyttöjärjestelmäänsä, LG:n valinta on ollut WebOS.

Näin ostokset näkyvät muissa laitteissa Vergen mukaan:

  • Android-puhelimet ja tabletit: Google TV- tai YouTube-sovellus
  • iPhonet ja iPadit: Google Play Movies and TV- tai YouTube-sovellus
  • Chromecast: Google TV -sovellus
  • Selaimella: Google Play Movies and TV- tai YouTube-sivusto
  • Android TV: Google Play Movies and TV -sovellus

Google näyttää siis haluavan ohjata asiakkaita mieluusti YouTuben pariin, ja monen samaa tarkoitusta palvelevan systeemin ylläpito on pitkän päälle älytöntäkin. YouTubesta ostokset löytää Kirjasto-valikosta, kunhan palvelua käyttää kirjautuneena.