Googlen on odotettu jo pitkään tuovan markkinoille oman Pixel-älykellonsa. Nyt uusi kello voi olla entistä lähempänä, sillä kelloja valmistava Fossil on ilmoittanut myyvänsä älykelloteknologiansa Googlelle. Asiasta uutisoi Cnet.

Fossilin kauppahinnaksi on ilmoitettu 40 miljoonaa dollaria eli noin 35 miljoonaa euroa. Kauppaan kuuluu myös vasta kehitteillä oleva älykelloteknologia. Fossilin työntekijöitä siirtyy kaupan myötä Googlen palvelukseen.

”Fossilin teknologian sekä henkilöstön lisääminen osaksi Googlea osoittaa omistautuneisuutemme puettavaa teknologiaa kohtaan sekä tarjoaa monipuolisemman älykellojen kirjon”, Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmäosaston varajohtaja Stacey Burr kertoi tiedotteessa.

Fossil kertoo tiedotteessaan, että kaupat olisi tarkoitus lyödä lukkoon vielä tämän tammikuun aikana.

Älykellomarkkinat eivät ole osoittautuneet täysin toimivaksi kaikille valmistajille. Apple pitääkin tällä saralla kärkeä Apple Watch -kelloillaan. Myös Fitbitin sekä Samsungin älykellot ovat listalla suosituimpien joukossa. Googlen hankinta voi tuoda lisää liikehdintää kentälle, mikäli Google on tuomassa markkinoille lähiaikoina oman älykellonsa.

Lähde: Iltalehti