”Kun kamerasi on päällä ja lähettää dataa Googlelle, tarjoamme tästä selvän indikaattorin (esimerkiksi vihreän valon)”, Google kertoo.

Aiemmin on ollut mahdollista sammuttaa merkkivalo ja jatkaa silti kameralla kuvaamista, kirjoittaa 9to5Google.

Googlen mukaan päivitys tehdään, jotta ”sinä ja kaikki muut kameroiden ympäristössä liikkuvat tietävät niiden olevan päällä ja kuvaavan”.

Yksityisyyden kannalta uudistus on tervetullut. Joidenkin Nest-kameroiden omistajien mielestä muutos parantaa myös kotiin mahdollisesti tunkeutuvien varkaiden yksityisyydensuojaa, minkä vuoksi sitä ei pidetä lainkaan tervetulleena.

”Sain juuri sähköpostia uudesta käytännöstä, jonka mukaan merkkivalo on aina päällä. Tämä on kamala idea. Ainoa seuraus on se, että tarkkaavainen varas huomaa kamerat, mikä tekee niistä hyödyttömiä salaisena turvatoimena”, kuuluu eräs vihainen palaute.

”Tämä on absurdi päivitys, joka rikkoo oikeuksiani kuluttajana. Google yrittää muuttaa ostamaani tuotetta täysin toisenlaiseksi kuin millaisena sitä markkinoitiin ostohetkellä. Mahdollisuus kytkeä merkkivalo pois päältä oli kameran ominaisuus, jota Google on nyt poistamassa”, raivoaa toinen hiiltynyt Nest-kameran omistaja.