Helppokäyttöisyydellä on kääntöpuolensa: käyttäminen saattaa olla liian helppoa ulkopuolisillekin. Googlen Zero-projektissa työskentelevä tietoturvatutkija Ian Beer esittelee havaintojaan Applen ohjelmistoissa olleesta hämmentävästä haavoittuvuudesta, jonka avulla hyökkääjä olisi voinut kaapata helposti laitteet täydellisesti komentoonsa. Katso uutisen lopussa oleva video!

Beer kertoo ongelman olleen awdl-protokollassa (Apple Wireless Direct Link). Sitä käytetään ainakin AirDrop-yhteyksissä ja menetelmässä, jolla iPadista voi tehdä kätevästi Macin lisänäytön. Erittäin ikävää haavoittuvuudessa on se, että vaikka käyttäjä olisi kytkenyt awdl-ominaisuuden pois käytöstä, hyökkääjä olisi voinut pakottaa sen päälle.

Apple on kuitenkin onneksi jo korjannut haavoittuvuuden saatuaan siitä Googlelta varoituksen. Beer uskoo, etteivät rikolliset olleet ehtineet käyttää aukkoa. Hän kuitenkin ilmaisee huolensa siitä, että tällaisia riskejä ylipäänsä on järjestelmissä.

The Verge kirjoittaa, että Apple on vahvistanut haavoittuvuuden. Apple uskoo, että tässä vaiheessa kaikilla käyttäjillä on jo laitteillaan paikattu käyttöjärjestelmä. Se myöskin vähättelee vaaraa sanoen, että ilmeisesti hyökkääjän olisi pitänyt kaappauksen onnistumiseksi olla samassa wlan-verkossa uhrin kanssa.