Valokuvien varmuuskopioiminen pilvipalveluun on huomattavasti turvallisempi tapa säilöä niitä kuin luottaa otosten pysyvän turvassa vaikkapa puhelimessa. Ainakin Android-puhelinten käyttäjistä moni on valinnut kuva-arkistokseen Googlen Kuvat.

Google on tarjonnut kaikille ilmaista pilvitallennustilaa 15 gigatavua. Iloinen asia on ollut, että kuvat eivät ole kuluttaneet tuota kiintiötä – tähän asti. Kesäkuun alku toi tähän muutoksen, tiistaista lähtien Googlen pilveen kopioidut kuvat ja videot lasketaan kiintiöön: jos siellä on 10 gigaa kuvia, muille tiedostoille jää siis vain 5 gigaa tonttia.

Google on viestinyt muutoksesta hyvissä ajoin, ja siihen on toivottavasti myös reagoitu. Muutos astui voimaan tiistaina 1.6.

Ilmaiseen tallennustilaan korkealla laadulla (high quality) ennen tiistaita siirretyt kuvat eivät kuluta tätä 15 gigan kiintiötä.

Varmuuskopioinnin saa hoidetuksi Kuvat-sovelluksen asetuksista.

, että ilmainen 15 gigan kiintiö riittää 80 prosentille käyttäjistä kolmen vuoden tarpeisiin. Google lupaa ilmoittaa sekä sähköpostitse että Kuvat-sovelluksen antamalla ilmoituksella, kun katto alkaa lähestyä.

Viimeistään tässä vaiheessa on aiheellista harkita tallennustilasta maksamista. Kahden euron kuukausisijoituksella sen saa nostettua 100 gigatavuun, panosta yhdellä eurolla nostamalla tila kasvaa kaksinkertaiseksi. Tilaa voi varata myös ihan teratavukaupalla, mutta sitten puhutaan jo aivan erilaisista hinnoista.

Muutokset johtuvat siitä, että Google paketoi Kuvien ja Gmailin varmuuskopioinnin sekä Drive-pilvitallennuksen One-palveluksi, jolloin kaikki pilveen tallennettu data on entistä enemmän samassa laarissa käyttäjän kannalta.