Google Kuvat -palvelu suhtautuu eri tavoin pakattuihin ja alkuperäislaadulla oleviin kuvatiedostoihin. Android Police kirjoittaa, että ominaisuudessa on havaittu omituisuus, joka suosii iPhone-käyttäjiä. Tämä on tietysti merkillinen ratkaisu Android-käyttöjärjestelmän isännältä.

Asia tuli ilmi, kun muuan käyttäjä ihmetteli Redditissä Pixel 4 -puhelimen julkistuksen jälkeen, että tarjolla ei enää ole mahdollisuutta tallentaa alkuperäislaatuisia kuvia ilmaiseksi Google Kuviin. Suolaa haavoihin tarjosi havainto, että iPhonesta vastaava temppu onnistuu.

Syynä tähän on se, iPhoneissa käytetään heic-tiedostomuotoa. Kuvatiedostot ovat tosiasiassa jopa pienempiä kuin Googlen käyttämät jpeg-pakatut tiedostot. Näin iPhone-kuvaajat saavat otoksensa parhaalla laadulla ilmaiseksi Googlen pilveen, Android-käyttäjät eivät.

Google vahvistaa havainnot: ”Tiedämme tämän bugin ja teemme töitä sen korjaamiseksi.”

Android Police jäi ihmettelemään, miten ”bugi” aiotaan korjata. Aiotaanko heic-kuvatiedostojen tallentamisesta ryhtyä perimään maksua, vaikka ne vievät vähemmän tilaa kuin jpegit? Vai muunnetaanko ne väkisin jpeg-muotoisiksi?