Google on kokeillut uutta temppua hakutulosten visualisoimiseksi. Uutuus joutui heti kättelyssä paussille, sillä kuvituksiin eksyi myös ”aikuissisältöjä”.

Uutuuden myötä Google ryhtyi visualisoimaan mobiilihakuja, joihin liittyi termi ”ideas”. Näihin hakutuloksiin oli lisätty kuva hakukentän ja Googlen oman logon taakse.

Esimerkiksi hakusanoilla ”flower ideas” käyttäjän silmien eteen ilmestyi joukko kukkia, kun taas ”workout ideas” toi kuvan henkilöstä polkemassa kuntopyörää, kirjoittaa 9To5Google.

Tämän lisäksi kymmenen ylintä hakutulosta höystettiin esittelykuvilla. Kokonaisuus oli näyttävä, mutta se lisäsi jonkin verran selailun tarvetta.

Ominaisuus kuitenkin poistui nopeasti käytöstä, sillä hakukenttää koristaviin kuviin pomppasi oikeilla hakusanoilla ”aikuissisältöjä”, kirjoittaa Search Engine Roundtable.

Aiheesta käytiin keskustelua Twitterissä, joka ennätti täyttymään käyttäjien löytämistä – jokseenkin kyseenalaisista – kuvista ennen ominaisuuden poistoa.

Googlen hakukoneen kanssa työskentelevä Danny Sullivan twiittasi, että ominaisuus on toistaiseksi paussilla, eikä tarkoituksena ollut näyttää epäsiveellistä tai alastomuuteen liittyviä sisältöjä.