Google on päättänyt poistaa Home Mini -älykaiuttimesta ominaisuuden, jonka virheellisen toiminnan vuoksi ”pieni osa” laitteista nauhoitti kaiken, mitä sen ympärillä puhuttiin. ”Me haluamme, että käyttäjät voivat tuntea olonsa turvalliseksi laitetta käyttäessään”, Googlen perusteli päätöstä tukisivuillaan.

Home Minin vakoilukohu sai alkunsa, kun Android Police -sivusto huomasi laitteen kuuntelevan jatkuvasti ympäristöään sen sijaan, että se heräisi pelkästään avainsanansa kuullessaan. Google tutki Android Policen hallussa olleen laitteen ja totesi, että kuuntelu johtui laitteen viallisesta kosketusohjaimesta.

Avainsanan lisäksi Home Minin voi aktivoida koskettamalla laitteen yläpintaa, mutta viallisissa yksilöissä laite rekisteröi jatkuvasti virheellisiä kosketuksia. Se taas sai laitteen mikrofonit aktivoitumaan. Virheellistä toimintaa on havaittu vain ensimmäisissä laitteissa eikä kuluttajille pian saapuvissa laiteissa pitäisi olla vastaavaa vikaa,

Ongelmien välttämiseksi Google julkaisi laitteille ohjelmistopäivityksen, joka poisti kosketusaktivoinnin käytöstä kokonaan. Laitteen voi aktivoida kuuntelemaan tulevaisuudessa vain avainsanalla.

Lähde: Tivi