Google kielsi Hongkongin mielenosoitusten ympärillä pyörivän pelin jakelun Play-kaupassaan viime viikolla. Googlen mukaan peli rikkoo yhtiön arkaluontoisiin tapahtumiin liittyviä sääntöjä.

Nyt osa Googlen työntekijöistä on aloittanut taistelun pelin kieltämistä vastaan, Vox-sivusto kertoo. Keskustelu aiheen ympärillä on käynyt kuumana.

Yhtiön työntekijät ovat muun muassa lähetelleet Hongkongin mielenosoittajia tukevia viestejä sisäisille postituslistoille ja viestialustoille, jotka näkyvät noin 100 000:lle Googlen työntekijälle.

Viesteissä on arvosteltu myös pelin poistoa Play-kaupasta. Osa työntekijöistä on toivonut, että yhtiö olisi ehdottanut pelin kehittäjälle toimenpiteitä, joilla peli olisi saatu pidettyä kaupassa.

Googlen sisäisten lähteiden mukaan yhtiön johto nosti aiheen käsiteltäväksi koko organisaation laajuisessa tgif-perjantaikokouksessa. Jännite ei tosin ole jäänyt vain johdon ja työntekijöiden välille, vaan mielipiteet ovat jakaneet kahtia myös henkilöstöä.

Vasta muutama kuukausi sitten Google otti käyttöön linjauksen, jonka mukaan työntekijöiden pitäisi käyttää enemmän aikaa työntekoon ja vähemmän aikaa poliittisiin keskusteluihin työpaikalla ollessaan.