Kiinalaisyhtiön tuotokset ovat kadonneet kaikessa hiljaisuudessa ilman asiaa koskevaa tiedotetta tai kommenttia, Buzzfeednews kertoo. Sovellusten takana oleva iHandy ei ole mikään pienyritys. Yhtiö jätti aiemmin tänä vuonna hakemuksen pörssilistauksesta. Sen mukaan kyseessä on ”yksi maailman suurimmista mobiilisovelluksia kehittävästä yhtiöistä, jonka sovelluksilla on yli 180 miljoonaa aktiivista käyttäjää yli kahdessasadassa maassa.”

Poistettuja sovelluksia on ollut tarjolla jos jonkinlaiseen tarpeeseen. Sovelluksia on ollu esimerkiksi selfie-kuvien ottamiseen, virusten skannaamiseen, horoskooppien lukemiseen sekä terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon. Lisäksi joistakin iHandyn-sovelluksista on käyttöönsä saanut uusia emoji-kuvia.

Yhteensä sovelluksia on ladattu kymmeniä miljoonia kertoja, pelkästään Sweet Camera – Selfie Beauty Camera, Filters -sovellusta on ladattu yli 50 miljoonaa kertaa.

Lukuisten kommenttipyyntöjen jälkeen Googlelta suostuttiin kommentoimaan ainoastaan, että yhtiö tutkii iHandyn toimia. Aivan kaikkia sen sovelluksia ei Play-kaupasta ole poistettu. Buzzfeednewsin uutisen mukaan tarjolla olisi vielä kahdeksan sovellusta, mutta tällä hetkellä niitä näkyy enää neljä. Rahaa iHandy ei niillä tosin enää tienaa, sillä yhtiö on potkaistu pois Googlen mainosverkostosta.

Toiselta osapuolelta kommentteja sentään heruu. IHandyn johtaja Simon Zhu kertoi Buzzfeednewsille yhtiönsä työskentelevän nyt yhdessä Googlen kanssa, toiveissa on, että sovellukset palaisivat mahdollisimman pian Play-kauppaan.

Google on potkinut hiljattain pihalle myös muita kiinalaisia sovelluspajoja. DO GLobal ja CooTek sovelluksineen saivat lähtöpassit, kun yhtiöiden ohjelmissa oli erilaisia piilotettuja tai kiellettyjä mainostoimintoja.