Kuvahaun välilehdeltä ”Työkalut” aukeaa mahdollisuus rajata hakua kuvien koon, värin, käyttöoikeuksien, tyypin ja ajan perusteella. Koon suhteen rajausmahdollisuudet ovat nyt huomattavasti yksipuolisemmat kuin aikaisemmin, kirjoittaa 9to5Google.

Tällä hetkellä kuvahaku tarjoaa mahdollisuuden rajata kuvahaun ainoastaan kaikenkokoisiin, suuriin tai keskikokoisiin kuviin – tai kuvakkeisiin. Aiemmin rajauksen pystyi tekemään myös tiettyyn kuvakokoon tai valitsemaansa vähimmäisresoluutioon.

Muutos ei vaikuta vain pientä käyttäjämäärää koskevalta kokeilulta, sillä asiaa on puitu pitkässä Reddit-ketjussa. Useimmat kommentoijat ovat näreissään tehdystä muutoksesta ja yleisemminkin Googlen tavasta poistaa täysin toimivia ominaisuuksia palveluistaan.

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, onko tilalle tulossa jokin korvaava toteutus. Vähimmäisresoluutioon perustuvaa suodinta pääsee edelleen hyödyntämään Google-kuvahaun lisäasetusten kautta (Asetukset > Tarkennettu haku). Tietyllä kuvakoolla hakeminen ei sen sijaan onnistu enää lainkaan.