Bloombergin mukaan autot nappasivat mennessään niin salasanoja kuin sähköposteja ihmisten kotiverkkojen kautta kymmeniltä miljoonilta ihmisiltä ympäri maailmaa. ”Wi-Spy” -nimellä kutsuttu skandaali saavutti lähes yhtä valtaisat mittasuhteet kuin tuoreempi, Facebookin kurimukseen ajanut Cambridge Analytica -tapaus.

Pahimmillaan nettijätin uskottiin joutuvan maksamaan jopa miljardiluokkaan nousevia korvauksia uhreilleen. Nyt Yhdysvalloissa on kuitenkin päätetty hitusen maltillisemmasta korvaussummasta eli 13 miljoonasta dollarista. Tuomio vaatii vielä tuomarin hyväksynnän.

Korvaussummasta ei kuitenkaan heru varsinaisille yksityisyyden loukkauksen uhreille juuri mitään. Ainoastaan 20 alkuperäistä joukkokanteen nostajaa saa osansa potista. Asianajajille napsahtaa peräti neljännes korvausmiljoonista, loput jaetaan erilaisilla yksityisyydensuojaan keskittyneille kansalaisjärjestöille.

Vaikka yksittäiselle ihmiselle 13 miljoonaa on hurja rahasumma, on kyseessä Googlelle vain noin kuudesosa sen päivittäisestä tuottamasta voitosta.