Nyt myös YouTube on liittynyt Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin käyttäjätilit jäädyttäneiden sosiaalisen median palveluiden joukkoon, kertoo uutistoimisto Reuters. Twitter ja Facebook jäädyttivät Trumpin tilit jo viime viikolla hänen kannattajiensa kongressiin tekemän väkivaltaisen hyökkäyksen jälkeen.

YouTuben mukaan Trumpin käyttäjätilin jäädyttämisen syynä on palvelun sääntöjen rikkominen väkivaltaan yllyttämällä. Trump ei voi ladata kanavalleen videoita tai striimata sen kautta ainakaan viikkoon. YouTuben mukaan esto voi jatkua pidempäänkin.

Sen lisäksi, että aiemmat Twitterin ja Facebookin päätökset suututtivat Trumpia ja hänen kannattajiaan, niitä on kritisoitu muuallakin. Saksa ja Ranska haluaisivat säännellä keskustelua lainsäädännön kautta sen sijaan, että yhtiöt tekevät ratkaisut oman mielensä mukaan.

Myös venäläinen toisinajattelija Aleksei Navalnyi on kritisoinut somejättien päätöksiä, joita hän pitää sopimattomana sensuurina.

Trump itse ei vieläkään katso syyllistyneensä väkivaltaan yllyttämiseen tai pidä kannattajilleen ennen näiden tunkeutumista kongressitaloon pitämäänsä puhetta epäsopivana. Kun Trump eilen puhui medialle ensimmäistä kertaa viime keskiviikon mellakan jälkeen Teksasin-vierailunsa yhteydessä, presidentti ei suinkaan pyytänyt anteeksi. Sen sijaan Trump hyökkäsi häntä kritisoineita vastaan ja esitti itsensä uhrina, kertoo BBC. Trumpin mielestä ongelma ovat virkarikossyytteitä ajavat demokraatit.

”Se aiheuttaa valtavaa vaaraa maallemme ja valtavaa vihaa. En halua väkivaltaa”, Trump sanoi.