Android Central kertoo, että käynnistyessään Android Things vaikutti lupaavalta ja kustannuksiltaan huokealta vaihtoehdolta erilaisten esineiden internetin tuotteiden kehittelyyn. Riisuttu Android-alusta oli suunniteltu esineiden internetin tuotteiden kehittämiseen, ja sen selvästi haluttiin nousevan alan standardiksi.

Android Things herätti suurta kiinnostusta jo siksikin, että Google lupasi hälventää turvallisuusongelmia pelkäävien huolia lupaamalla hoitaa kaikki päivitykset itse, ja vieläpä ilmaiseksi.

Pian Google huomasi, että Android Things ei ota tuulta purjeisiinsa toivotulla tavalla. Google pivotoi itsensä kehittämään älylaitteita ja niiden standardeja, ja jätti Android Thingsin pitkälti oman onnensa nojaan. Tästä kielii esimerkiksi se, että viimeinen tietoturvapäivitys julkaistiin elokuussa 2019.

Nyt Google on päättänyt, että Android Thingsin on aika mennä. Google tiedotti vaivihkaa AT:n blogissa, että palvelun tuki lopetetaan 5. tammikuuta 2021. Lopullinen kuolinisku tulee vuotta myöhemmin, kun kaikki valot sammutetaan, ja kaikki palvelussa oleva data tuhotaan.