Googlen vanha motto ”Don’t be evil” lienee haudattu syvälle yhtiön pääkonttorin takapihalle. Yhtiön todettiin rikkoneen Yhdysvaltain työlakeja toimillaan, jotka kohdistuivat aktiivisuutta osoittaneisiin työntekijöihin.

Google erotti viime vuonna joukon työntekijöitä. Perimmäiset syyt löytyvät työtekijöiden järjestäytymispyrkimyksistä. Työvoimalainsäädäntöä valvova NLRB (National Labor Relations Board) katsoo jättiyhtiön ennen potkuja vakoilleen laittomasti ainakin kahta työntekijää.

Työntekijät olivat närkästyneet Googlen yhteistyöstä IRI Consultants -yhtiön kanssa. IRI tunnetaan Vergen mukaan siitä, että sen avulla pyritään estämään työntekijöiden ammatillista järjestäytymistä. Etenkin kaksi työntekijää, Laurence Berland ja Kathryn Spiers, vastusti aktiivisesti yhteistyötä. Palkintona tuli potkut.

Berlandin irtisanomisen perusteeksi ilmoitettiin työtovereiden kalenterien tutkiminen. NLRB sanoo, että tällä perusteella potkujen antaminen on laitonta.

Spiersin potkujen syyksi sanottiin yhtiön tietoturvaohjeiden rikkominen. Hän oli tehnyt ponnahdusikkunan, joka tuli ruudulle aina, kun googlelainen meni IRI:n sivuille. Siinä muistutettiin ammatillisen järjestäytymisen olevan työntekijöiden oikeus.

Spiers katsoo Googlen vahingoittaneen hänen ammatillista mainettaan syytöksillä turvaohjeiden rikkomisesta:

”NLRB voi pakottaa Googlen perumaan potkuni, mutta se ei voi korjata vahinkoa, joka tehtiin uskottavuudelleni. Kollegat ja tuntemattomat uskovat minun käyttäneeni asemaani väärin Googlen johdon kertomien valheiden vuoksi”.

Vergelle antamassa lausunnossa Google kiistää toimineensa väärin.