Hakukone osaa nyt vastata esimerkiksi käyttäjän Google-hakuun Pariisin paikallisesta ajasta esittämällä käyttäjälle senhetkisen kellonajan.

Sama toimii myös silloin, kun käyttäjä haluaa esimerkiksi muuntaa fahrenheit-asteita celciusasteiksi. Hakukone osaa myös kertoa suoraan, mitä tulee tulokseksi yhteenlaskusta 21 + 21, 9to5google kirjoittaa.

Tavallisesti Googlen haku palauttaa vain kasan tavallisia web-linkkejä, mutta uudistuksen toivotaan nopeuttavan ja parantavan hakukokemusta - kunhan hakukone on riittävän varma siitä, että se tietää suoran vastauksen käyttäjän esittämään kysymykseen.

Google aloitti ominaisuuden testaamisen jo viime helmikuussa. Web-linkkejä ei häivytetä hakutuloksista kokonaan, vaan ne saadaan edelleen esiin, mikäli käyttäjä niin haluaa. Tämä onnistuu valitsemalla nähtäväksi kaikki hakutulokset, 9to5google vinkkaa.

Googlen mukaan ominaisuus on nyt tulossa laajempaan jakeluun. Ensitestit saatiin päätökseen viime maaliskuussa, minkä jälkeen yhtiön kehitystiimi on parannellut ominaisuuden toimintavarmuutta.