Google on vastannut rajuun kritiikkiin, joka sai alkunsa väiteestä, jonka mukaan Google olisi poistanut Palestiinan kartoiltaan ja korvannut sen Israelilla.

Palestiinan poistuminen Googlen kartoilta on saanut nettikansan ja järjestöt raivoihinsa. Se on villiinnyttänyt somen ja kerännyt satoja tuhansia allekirjoituksia vetoomuksiin. Tuhannet ihmiset myös ilmoittivat boikotoivansa Googlen palveluita tapauksen johdosta.

Google kuitenkin kiistää väitteet, jonka mukaan se vääristelisi historiaa ja olisi poistanut Palestiinan omilta kartoiltaan, Neowin kirjoittaa.

Googlen mukaan Palestiinan valtiota ei edes koskaan ole ollut merkittynä sen karttoihin. Googlen mukaan kartoissa on kuitenkin esiintynyt bugi, joka on poistanut näkyviltä tiettyjä nimiä.

”Kartoillamme ei koskaan ole ollut erillistä Palestiinaa, mutta löysimme bugin, joka poisti kartalta tiettyjä nimiä, kuten Länsiranta tai Gazan kaista. Pyrimme saamaan nimet nopeasti takaisin näkyville”, Googlelta kerrotaan Engadgetille.

Palestiinalaisten journalistien järjestö vaatii Googlelta anteeksipyyntöä ”historian ja maantieteen väärennyksestä, sillä palestiinalaisilla on oikeus omaan isänmaahansa”.