Google on osittain perunut käyttäjien toivoman Chrome-selaimen uudistuksen, joka esti kaiken äänen automaattisen toistamisen selaimessa. Rajoituksella pyrittiin hiljentämään ärsyttävät ääntä käyttävät mainokset ja videot, jotka kannustavat ihmisiä mainostenestosovellusten käyttöön. Muutos oli osa Chromen toukokuun alussa julkaistua versiota 66.

Osa muutoksista päädyttiin peruuttamaan, kun kehittäjät raportoivat uuden käytännön rikkovan lukuisia nettipelejä ja muita ääntä käyttäviä sovelluksia. Chrome kuitenkin edelleen estää äänet kaikista ääni- ja videoelementeistä, jotka perustuvat html:n <audio>- ja <video>-tageihin.

”Tiimimme tekee kovasti töitä parantaakseen käyttäjien ja kehittäjien tilannetta, mutta tässä tapauksessa me emme viestineet riittävän selkeästi uuden säännön vaikutuksista kehittäjille, Googlen tuotepäällikkö John Pallett kirjoittaa Chrome-kehittäjien keskustelupalstalla.

Pallett kertoo myös, että Chromen lokakuussa versiossa 70 nyt hylätyt säännöt äänisisällöille otetaan uudestaan käyttöön.