Reutersin mukaan valitus tehtiin Intian kilpailuviranomaiselle helmikuussa. Siinä väitetään, että Google Pay -maksusovellus saa epäreilun paljon näkyvyyttä Googlen omassa sovelluskaupassa, mikä johtaa vääristyneeseen kilpailutilanteeseen. Valituksen mukaan tästä kärsivät erityisesti kuluttajat.

Reutersin mukaan tapaus etenee siten, että kilpailuviranomainen kuulee lähiaikoina Googlen näkemyksen asiaan. Tämän jälkeen päätetään, jatkuuko valituksen käsittely vai ei.

Kyseessä on kaikkiaan kolmas kerta, kun Google on joutunut Intian kilpailuviranomaisen syyniin. Ensimmäinen tapaus on vuodelta 2018, kun yhtiölle lätkäistiin 21 miljoonan dollarin sakko puolueellisista hakukonetuloksista. Viime vuodesta lähtien suurennuslasin alla on puolestaan ollut Googlen epäilty markkina-aseman väärinkäyttö, jolla on väitetysti pyritty ohjaamaan älypuhelinvalmistajat Android-käyttöjärjestelmän pariin muiden vaihtoehtojen sijasta.

Google Pay -maksusovelluksella kerrotaan olevan Intiassa 67 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Markkinoille on paljon tunkua, ja pahimpien kilpailijoiden joukkoon kuuluvat muun muassa Softbankin Paytm, Walmartin PhonePe sekä tulevaisuudessa todennäköisesti myös Facebookin omistama WhatsApp.

Googlella ja kilpailuviranomaisilla on ollut paljon erimielisyyksiä viime vuosina myös Euroopassa. Muun muassa Ranska sakotti Googlea 150 miljoonalla eurolla vuoden 2019 lopulla.