Googlen uudet Pixel 2 -puhelimet ovat kärsineet useista lastentaudeista. Vaikka vanhat viat onkin onnistuttu korjaamaan, on nyt putkahtanut julki taas kaksi uutta ongelmaa.

Ensimmäinen uusista ongelmista koskee Engadgetin mukaan vain suurempinäyttöistä Pixel 2 XL -mallia. Vaikka näyttö tunnistaa pyyhkäisyt koko paneelin alueelle, sormen tökkäykset eivät rekisteröidy, jos ne osuvat aivan näytön reuna-alueille.

Eräs viasta kärsivä Pixel 2 XL -käyttäjä julkaisi Youtubessa aiheesta havainnollisen videon.

Engadgetin mukaan vika johtuu liian tehokkaasti toimivasta ominaisuudesta, jonka tarkoitus on jättää virhepainallukset huomiotta. Googlella ollaan tietoisia asiasta ja työskennellään jo kuumeisesti kyseisen vian – tai ominaisuuden – korjaamiseksi.

Samaan aikaan toisaalla on raportoitu ongelmista Pixel 2 -puhelinten bluetooth-yhteyksissä. Pocketnow-sivuston mukaan puhelimen Google Assistant -ohjelmisto ei tunnista äänikomentoja, jos ne annetaan langattomien kuulokkeiden tai handsfree-laitteen kautta.

Ongelman ilmaantuminen osuu kiusalliseen ajankohtaan. Google on nimittäin juuri tuomassa markkinoille omia Pixel Buds -kuulokkeitaan, joiden pitäisi kyetä tulkkaamaan puhetta kielestä toiselle lähes reaaliajassa.