Langattomien verkkojen ongelmat voivat olla mystisiä. Lankaverkossa käyttäjä voi edes tarkistaa, ovatko johdot kunnolla paikallaan – wlan-verkon pätkiminen pistää monen vain raapimaan päätään ja manaamaan.

Myce kirjoittaa, että viime syksystä asti on eri puolilta maailmaa kuultu valituksia wlan-verkoista, jotka silloin tällöin yllättäen lakkaavat toimimasta. Nyt yksi mahdollinen syypää on löydetty: jos käytössä on Chromecast, sitä voi kenties katsella vihaisesti.

Näistä wlan-ongelmista on keskusteltu vilkkaasti muun muassa Redditissä.

Mycen mukaan wlan-tukiasemien valmistajat ovat tutkineet asiaa. TP-Linkin insinööri selittää ongelmien syyksi Chromecastin ja uusinta käyttöjärjestelmäversiota käyttävän Android-laitteen ongelmat.

Kun Android-laitteen Google Cast -yhteensopiva laite herää lepotilasta, se lähettää testipaketin löytääkseen lähellä olevat yhteensopivat laitteet, usein käytännössä Chromecastin.

Tarkoitus on, että paketteja lähetetään muutama aina parinkymmenen sekunnin välein. Jonkin tuntemattoman virheen vuoksi niitä saatetaan puskea ilmoille jopa 100 000 paketin ryppäissä. Tästä ei reititin selviä vaan se katkaisee joko yhteyden kytkeytyneisiin laitteisiin tai nettiin.

Reitittimen varusohjelmiston (firmware) päivitys saattaa auttaa. Wlan-reitittimien valmistajat tekevätkin parhaillaan töitä paikatakseen bugin, kirjoittaa The Register. TP-Link ja Linksys ovat ensimmäisiä firmoja, jotka ovat paikanneet varusohjelmistonsa. TP-Link myös kertoo enemmän ongelmasta.

The Registerin mukaan ongelma on sitä pahempi, mitä pidempään laite on ollut lepotilassa. Pahimmillaan testipakettiryöpyn määrä tukkii koko reitittimen muistin ja ainoaksi vaihtoehdoksi jää reitittimen käynnistäminen uudelleen.

Lähde: Tivi