Google Assistant on nykyään erittäin kätevä työkalu, sillä sen avulla älypuhelinta pystyy käyttämään ilman siihen koskemista. Apurin aktivoiminen vaatii kuitenkin joko manuaalisen aktivoimisen tai, että käyttäjä sanoo puhelimen kuullen ”Hey Google”. Joskus tämä voi olla kuitenkin liikaa, kuten esimerkiksi aamulla herätystä sammuttaessa.

Nyt Google suunnitteleekin XDA Developersin mukaan käyttäjien elämää helpottavia ”äänioikoteitä” sisäisesti Guacamoleksi kutsutussa projektissa. Äänioikotiet ovat käytännössä vain lyhyitä komentoja, joiden avulla voi välttää koko aktivoimiskomennon sanomisen.

Ominaisuutta ei ole vielä julkaistu, mutta XDA Developers onnistui saamaan sen näkyviin Google sovelluksen asetuksissa. Ominaisuutta ei kuitenkaan voi vielä laittaa päälle. Nappia painaessa sovellus pyytää käyttäjää lukemaan käyttöehtoja ennen kuin ominaisuus menee päälle. Käyttöehtojen linkki ei kuitenkaan toimi, eikä mikään muutu ominaisuuden päälle laitettua.

Google saattaa suunnitella julkaisevansa äänioikotiet etänä pidettävässä Google I/O 2021 -tapahtumassa. Joten voi olla, että selvästi keskeneräinen ominaisuus tuotiin saataville vahingossa. Guacamolesta tulee todennäköisesti pian lisätietoja, mutta mistään ei ole vielä varmuutta.